Latest News from Vouch
Promotional
Service

Skyfall Ventures fant sin Investment Manager gjennom Vouch og Cecilie landet drømmejobben

Joakim avatar
Shared by Joakim • September 29, 2023

Skyfall Ventures, et norsk tidlig-fase investeringsselskap, brukte Vouch da det var på jakt etter sin første ansettelse. Selskapet besto da av et team på 3 partnere som hadde vært med fra start. Etter å ha lansert sitt siste fond på 250 millioner kroner innså de at det var tid for å styrke teamet med mer kapasitet og kompetanse.

Over dørstokkmila

Skyfall benyttet tradisjonelle jobbannonser, men delte også annonsen gjennom Vouch, i håp om at deres nye Investment Manager befant seg i nettverket.

Gjennom Vouch fikk Skyfall muligheten til å nå miljøer og personer som ikke nødvendigvis aktivt søker etter ny jobb, og dette skulle vise seg å bli nøkkelen til signeringen av deres nyeste ansettelse. Espen Malmo, Founder og Managing Partner i Skyfall forteller:

«Man har typisk god oversikt over flinke personer i eget nettverk, og insentivet med belønning til den som anbefaler gjør at man kommer over «dørstokkmila». På den måten får vi som selskap inn tips om spennende kandidater som vi ikke nødvendigvis hadde fått tak i gjennom tradisjonelle kanaler. Her er Vouch et perfekt tilskudd til en rekrutteringsprosess»

Med en grunnleggende tro på nettverk og relasjoner, fikk Skyfall dermed maksimert reach på sin stillingsannonse. For Skyfall var det i tillegg helt vesentlig å finne den rette personen når teamet skulle vokse fra 3 til 4 personer, og at det var en god match begge veier. Skyfall mottok over 20 tips gjennom Vouch, men det var én kandidat som skilte seg særlig ut. Det var Cecilie Skjong:

«Det var spesielt viktig med en god personlig match da vi skulle finne neste kollega og personen måtte passe godt inn i teamet. Vi fikk tipset inn Cecilie fra to ulike hold, som skapte økt tillit og tok ned risikoen ved en ansettelse».

Passiv kandidat

Cecilie var imidlertid ikke på aktiv søken etter ny jobb, men hun hadde registrert Skyfall som et spennende selskap i VC-universet, og da hun ble kontaktet av Vouch var det derfor enkelt å takke ja til en uformell kaffeprat med Espen i Skyfall.

«Jeg opplevde at muligheten i Skyfall ikke ville komme to ganger – det var rett og slett en mulighet jeg måtte gripe. I tillegg var det smigrende å bli tipset inn av to personer i eget nettverk»

Cecilie ble informert om hvem som hadde tipset henne inn til stillingen i Skyfall, og opplevde at dette ga ekstra trygghet og tillit til prosessen.

«I mitt tilfelle kjente tipserne mine også godt til selskapet og folkene i Skyfall. Dette sikret at jeg kunne snakke åpent med dem og få et reelt inntrykk av både jobben og kulturen»