Latest News from Vouch
Promotional
Service

Karl-Martin landet drømmejobben gjennom Vouch

Håkon avatar
Shared by Håkon • September 29, 2023

Da Karl-Martin Høie ble vouchet for fikk han en melding som vakte oppmerksomheten hans: Noen i nettverket hans hadde tipset ham inn til en rolle som Head of People i Sprint Consulting.

Ikke bare en av de vanlige hodejegerne han var

vant med, men noen som kjente ham bedre enn som så. Vi har tatt en prat med Karl-Martin for å høre om hans opplevelse som kandidat i Vouch.

Gratulerer med ny jobb; hvordan var opplevelsen med å bli vouchet og lande ny jobb gjennom plattformen?

Akkurat nå føler jeg meg bare ekstremt heldig. Jeg skal også være helt ærlig på at den fantastiske muligheten jeg har fått i Sprint kanskje hadde gått under «radaren», hvis ikke det hadde vært for Vouch. Som «ubevisst» kandidat i prosessen var opplevelsen ekstremt smidig og god.

Hvordan skilte dette seg fra andre erfaringer med jobbsøking eller lignende?

Basert på mine egne erfaringer, har jeg ofte opplevd rekrutteringsprosesser som unødvendig tidkrevende, spesielt med tanke på at det legges ned veldig mye innsats fra kandidatens side i selve søknadsprosessen med tilhørende usikkerhet rundt både responstid og utfall. I tillegg etterspørres det ofte mye informasjon i systemer som ikke nødvendigvis er spesielt kandidatvennlige. Dette hever utvilsomt terskelen for å søke.

Vouch fjerner på mange måter denne terskelen og gjør kandidatopplevelsen mye mindre tidkrevende både i forkant og underveis i prosessen.

Du er jo erfaren fra HR- og rekrutteringsfaget selv – har du noen tanker rundt dette fra arbeidsgivers side?

Gjennom Vouch økes sannsynligheten for å få et mindre og mer relevant kandidatvolum. Det gir effektivitetsgevinster og øker kvaliteten både i form av at kandidatene oppleves som mer relevante for den aktuelle jobben og at det er enklere for den som rekrutterer å følge opp kandidatene på en god og mindre tidkrevende måte når volumet er mindre. Det er vinn-vinn, og gjør det enklere å skape gode kandidatopplevelser og følgelig bygge employer brand.

Søk er for øvrig også noe som tar mye tid, og som ofte baseres på de erfaringene kandidatene har hatt i fortid og ikke de erfaringene kandidatene søker i fremtid. Det er ikke alltid slik at det du har gjort tidligere, definerer det du ønsker å gjøre i fremtiden. Vouch gjør det enklere for personer som kjenner deg godt å anbefale deg til en jobb, og de personene har også ofte bedre innsikt i hva du er motivert for og hvilke utfordringer du søker. På den måten blir også anbefalingen potensielt mer treffsikker.

Vouch gjør det enklere for personer som kjenner deg godt å anbefale deg til en jobb, og de personene har også ofte bedre innsikt i hva du er motivert for og hvilke utfordringer du søker.

Som nybakt Head of People, hva tenker du om arbeidsmarkedet fremover?

Dagens arbeidsmarked er preget av mer bevegelse i form av hyppigere jobbskifte og en veldig stor andel passive kandidater (ikke aktivt jobbsøkende). I tillegg er det en finurlig kombinasjon av lav arbeidsledighet og løpende etterspørsel etter ny kompetanse. Det er «seller's market», og da tror jeg det er et stort komparativt fortrinn å fokusere på nettverksrekruttering, gode kandidatopplevelser og effektive rekrutteringsprosesser. Det blir for øvrig spennende å se hvordan denne tendensen utvikler seg under det rådende makrobildet.