Latest News from Vouch
Promotional
Service

Slik rekrutterer Synne nye designere med Vouch

Håkon avatar
Shared by Håkon • September 29, 2023

Synne Christiansen, som jobber med å bygge opp et nytt satsningsområde i Sprint Consulting, har erfaring med rekruttering fra tidligere jobber. Men da hun skulle bygge et fagmiljø fra scratch, visste hun at det ville være en krevende jobb å finne de rette folkene.

«Jeg vurderte jo flere tilnærminger, men jeg begynte med å dele jobbannonser så folk kunne søke og la ut en annonse på Vouch, en plattform der folk kan tipse inn flinke folk til roller som dette. Det tok et par uker før det kom ordentlig i gang, men så begynte det å strømme inn helt rå kandidater fra Vouch,» sier Synne.

Synne er godt i gang med satsingen. Flere ansettelser er gjort og en av dem, Andreas Qvale Hovland, er allerede i gang. Han ble for øvrig også ansatt gjennom Vouch. De ser frem til å fortsette utviklingen av faget i skjæringspunktet mellom designdrevet innovasjon og management consulting. De har mål om at designteamet skal bidra til at Sprint Consulting leverer gjennomarbeidede løsninger som er fundert i dyptgående innsikt i brukeres reelle behov.

Ansatt flere designere gjennom Vouch

Synne fikk fort flere gode kandidater som både var kvalifiserte for jobben og som ønsket en prat med henne. Når hun kontaktet kandidater fra Vouch, merket hun at de allerede var nysgjerrige på satsingen, men at hun likevel måtte selge inn sin visjon og satsing til kandidatene.

«Ved å bruke Vouch får du tak i kandidater som er kvalifisert og som faktisk ønsker å snakke med deg. Det er imidlertid viktig å huske at de heller ikke har søkt på jobben, så den første kaffepraten handler om å bli kjent. Det er opp til meg å gi dem et godt grunnlag for å vurdere muligheten, samtidig som de skal få muligheten til å fortelle litt om seg selv. Jobbskifte er jo matchmaking – det må være riktig for begge parter,» fortsetter Synne.

Hun sier det fortsetter å strømme inn gode kandidater gjennom Vouch, så det ligger i kortene at hun styrker teamet ytterligere utover våren.

«Jeg har jo egentlig ikke gjort noe særlig for å sikre tilgangen her, så noe riktig skjer jo på bakrommet her,» smiler hun.

Tre tips for å lykkes med Vouch

Selv om hun har lykkes med å tiltrekke seg de beste kandidatene gjennom Vouch, mener hun det er en del ting en skal ha i mente når man bruker en slik plattform. Så hva er det som skal til, og hva bør andre arbeidsgivere merke seg når de går i gang?

  1. Husk at Vouch-kandidater ikke har søkt på jobben: Når Synne har funnet potensielle kandidater på Vouch, sender hun dem en hyggelig sms og inviterer dem til en kaffeprat. På møtet forteller Synne om Sprint og hva de søker etter i en kandidat. Kandidaten får også muligheten til å fortelle om seg selv. Etterpå tar begge betenkningstid før de snakkes igjen, før de ev. går mer i dybden.
  2. Bruk Vouch til å aktivere også eget nettverk: Synne mener det var lettere å aktivere nettverket utenfor den engere krets uten å trette ut folk om hun heller kunne sende dem en Vouch-link, siden alle har et ekstra incentiv til å bruke tid på å hjelpe.
  3. Gjør det enkelt å tipse riktig: Output er ofte en funksjon av input, og sånn er det på Vouch også, er Synnes erfaring. Jo tydeligere man kan være på hva slags profiler og kompetanse man ønsker tips til, jo mer treffsikre er også tipsene. Vouch krever en «elevator pitch» og noen hovedpunkter på hva rollen innebærer, og Synne mener dette er en nyttig øvelse uansett.

For Synne har Vouch vært en suksess, og hun er fornøyd med måten hun har kunnet bruke plattformen til å finne nye, gode kandidater uten å drukne i mindre relevante søknader. Hun håper at flere arbeidsgivere vil oppdage fordelene med Vouch og bruke det som et verktøy for å finne nye medarbeidere på en effektiv og hyggelig måte.