Het laatste nieuws en updates van het aniday systeem
Overnachting en dagopvang
New feature

E-mail notificaties voor annuleringen

Martijn avatar
Shared by Martijn • April 18, 2024

Ontvang e-mail notificaties bij annuleringen

Als je hebt ingesteld dat jouw klanten via het klantenportaal een overnachting of dagopvang kunnen annuleren, kun je er nu voor kiezen om een e-mail notificatie te ontvangen wanneer een annulering wordt aangevraagd. Dit zorgt ervoor dat je direct op de hoogte bent en kan reageren door de annulering te accepteren of af te wijzen in het systeem. Deze functie helpt je om snel te reageren op veranderingen en je planning dienovereenkomstig aan te passen.

Hoe stel je e-mail notificaties in?

 • Ga naar Instellingen: -> Klantenportaal -> Navigeer naar "Overnachting en dagopvang annuleren".
 • Activeer e-mail notificaties: Vink de optie "E-mail beheerder als er een annulering wordt gedaan" aan. Hiermee schakel je de e-mail notificaties in.

Voordelen van e-mail notificaties

 • Direct op de hoogte: Je wordt meteen geïnformeerd wanneer een klant een annulering aanvraagt, wat je helpt om proactief te reageren.
 • Beheer van beschikbaarheid: Snelle kennisgeving stelt je in staat je beschikbaarheid beter te beheren door snel ruimte vrij te maken voor andere klanten of wijzigingen in je planning aan te brengen.
 • Efficiëntie in communicatie: Deze functie vermindert de kans op miscommunicatie of vertragingen in het bijwerken van je reserveringen en planning.

Deze nieuwe mogelijkheid om e-mail notificaties te ontvangen bij annuleringen is een waardevolle toevoeging voor het efficiënt beheren van je bedrijfsactiviteiten, zodat je altijd up-to-date blijft met de laatste wijzigingen in boekingen.

Overnachting en dagopvang
New feature

Kleurlabels voor extra opties bij tarieven

Martijn avatar
Shared by Martijn • April 18, 2024

Toevoegen van kleurlabels aan extra opties

Je kunt nu kleurlabels toevoegen aan de extra opties die je instelt bij de tarieven. Dit maakt het makkelijker om in de agenda direct te zien welke specifieke activiteit of extra dienst gepland staat, door middel van een kleurcode. Elke extra optie kan een eigen kleurlabel krijgen, waardoor je op een snelle en visuele manier kunt identificeren om welke activiteit het gaat.

Hoe stel je kleurlabels in?

 • Ga naar Instellingen -> Tarieven -> Extra opties: Hier zie je een lijst van alle extra opties die je kunt aanpassen of toevoegen.
 • Kleur aanpassen: Wanneer je een bestaande extra optie opent of een nieuwe toevoegt, krijg je de mogelijkheid om de kleur van het label te wijzigen. Standaard is deze kleur ingesteld op blauw, maar je kunt elke gewenste kleur kiezen.

Voordelen van het gebruik van kleurlabels

 • Overzichtelijkheid: Met kleurlabels zie je in één oogopslag welke activiteiten of extra diensten gepland staan, zonder dat je details hoeft te lezen.
 • Efficiëntie in planning: Het helpt bij het efficiënter plannen en organiseren van je agenda. Je kunt snel visueel sorteren en prioriteiten stellen op basis van kleur.
 • Personalisatie: Deze functie biedt de mogelijkheid om je systeem verder te personaliseren en aan te passen aan jouw specifieke behoeften.

Deze nieuwe functie is bedoeld om het beheren van je diensten en activiteiten te vereenvoudigen, zodat je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke taken. Het toevoegen van kleurlabels is een simpele maar effectieve manier om je organisatie en dagelijkse planning te verbeteren.

Overnachting en dagopvang
Improvement

Gedetailleerd overzicht van dieren op je dashboard

Martijn avatar
Shared by Martijn • April 04, 2024

Uitgebreide informatie bij aankomst, ingecheckt en vertrek

Het dashboard in het aniday-systeem biedt nu nog meer inzicht in de dieren die aankomen, momenteel ingecheckt zijn, of vertrekken. Voorheen zag je een totaalgetal dat het aantal dieren weergaf. Nu kun je met je muis over dit getal bewegen om een uitsplitsing te zien van hoeveel honden, katten of andere dieren er binnen die categorie vallen.

Hoe deze functie werkt

 • Navigeer naar je dashboard: Hier vind je de secties voor aankomsten, ingecheckte dieren en vertrekkende dieren.
 • Beweeg met je muis over de getallen: Zodra je dit doet, verschijnt er een gedetailleerde uitsplitsing die toont hoeveel honden, katten of andere dieren er zijn binnen het totaalgetal.

Voordelen van deze verbetering

 • Direct inzicht: Je krijgt meteen een goed beeld van de samenstelling van de dieren die je op dat moment verzorgt, zonder dat je door verschillende menu's hoeft te klikken.
 • Betere planning: Deze informatie helpt bij het plannen van de verzorging en het toewijzen van de juiste ruimtes, vooral als je faciliteit verschillende soorten dieren huisvest.
 • Efficiënt beheer: Het maakt het beheren van aankomsten en vertrekken efficiënter, omdat je in één oogopslag ziet wat de verdeling is van de dieren.

Deze update is ontwikkeld om jouw werkproces te vereenvoudigen en je een beter overzicht te geven van de dieren in je zorg. Het biedt een snelle, intuïtieve manier om belangrijke informatie te verkrijgen, waardoor je je tijd en middelen effectiever kunt inzetten.

Improvement
Update

Vernieuwde opmaak van de instellingenpagina

Martijn avatar
Shared by Martijn • April 04, 2024

Compactere en lichtere opmaak

De instellingenpagina binnen het aniday-systeem heeft een make-over gekregen. De nieuwe opmaak is ontworpen om compacter, lichter en overzichtelijker te zijn. Dit betekent dat je sneller kunt vinden wat je zoekt en dat de pagina prettiger is voor het oog. De aanpassingen zijn gemaakt met het oog op gebruiksgemak, zodat je efficiënter door de instellingen kunt navigeren.

Voordelen van de nieuwe opmaak

 • Snelheid: Door de compactere opmaak kun je sneller door de verschillende instellingen bladeren, wat tijd bespaart.
 • Eenvoud: Een lichter ontwerp zorgt voor minder visuele vermoeidheid en maakt het eenvoudiger om de opties die je nodig hebt te vinden en aan te passen.
 • Overzichtelijkheid: De nieuwe indeling verbetert het algemene overzicht, waardoor je een beter inzicht krijgt in de beschikbare instellingen en hoe je deze kunt aanpassen aan jouw wensen.

Hoe je de vernieuwde pagina gebruikt

 • Verken de pagina: Neem even de tijd om de nieuwe indeling te verkennen. Je zult merken dat alle vertrouwde instellingen er nog zijn, maar nu makkelijker toegankelijk.
 • Pas aan naar wens: Experimenteer met het aanpassen van je instellingen. De nieuwe opmaak is ontworpen om dit proces intuïtiever te maken.

Deze update is onderdeel van onze toewijding om jouw ervaring met het aniday-systeem voortdurend te verbeteren. We hopen dat je de vernieuwde instellingenpagina prettig en nuttig vindt in het dagelijks beheer van jouw onderneming.

Update

Nieuw e-mail serveradres voor aniday

Martijn avatar
Shared by Martijn • April 04, 2024

Update van het afzender serveradres

Voor alle e-mails die via het aniday-systeem worden verzonden, is er een belangrijke wijziging doorgevoerd in het serveradres van de afzender. Waar het voorheen eindigde op @kennelcare.nl (bijvoorbeeld pawwiee@kennelcare.nl), is dit nu veranderd naar @aniday-mail.com (bijvoorbeeld pawwiee@aniday-mail.com). Deze wijziging is doorgevoerd om de e-maildienstverlening te verbeteren en om een duidelijkere verbinding met het aniday-merk te waarborgen.

Wat betekent dit voor jou?

 • Herkenningspunt: Het nieuwe serveradres maakt het makkelijker voor jou en je klanten om e-mails die vanuit het aniday-systeem worden verzonden, te herkennen.
 • Consistentie: Deze wijziging zorgt voor een consistente merkervaring, doordat alle communicatie nu onder de aniday-vlag plaatsvindt.
 • Betrouwbaarheid: Het nieuwe adres draagt bij aan de betrouwbaarheid en professionaliteit van de communicatie die je met je klanten voert.

Actiepunten

 • Informeer je klanten: Het kan handig zijn om je klanten op de hoogte te brengen van deze wijziging, zodat ze weten dat e-mails van het nieuwe adres legitiem zijn en van jou afkomstig.
 • Controleer je instellingen: Zorg ervoor dat je e-mailinstellingen up-to-date zijn om te voorkomen dat e-mails onverhoopt in de spamfolder terechtkomen.

Deze update is een stap voorwaarts in de voortdurende inspanningen om de service en communicatie van aniday te verbeteren. Het nieuwe e-mail serveradres is een onderdeel van deze missie, ontworpen om een naadloze en professionele communicatie-ervaring te bieden.

New feature
Improvement

Flexibelere annuleringsmogelijkheden met betaalverplichting optie

Martijn avatar
Shared by Martijn • April 04, 2024

Optie om betaalverplichting uit te zetten bij annulering

Wanneer je een boeking annuleert, is er nu een nieuwe optie beschikbaar waarmee je de betaalverplichting kunt uitschakelen. Dit betekent dat de bijbehorende factuur automatisch wordt aangepast naar €0,- en de status krijgt van "Betaald". Deze functie is ontworpen om te voorkomen dat geannuleerde boekingen open blijven staan en onnodig administratief werk veroorzaken, vooral in situaties waarin de klant niet verplicht is de factuur te betalen.

Hoe dit jouw administratie vereenvoudigt

 • Directe afhandeling: Door de betaalverplichting uit te zetten bij het annuleren van een boeking, handel je direct de financiële afwikkeling af. Dit bespaart tijd en voorkomt verwarring.
 • Duidelijkheid voor de klant: Klanten zien direct dat de annulering verwerkt is en dat er geen betaling meer verwacht wordt. Dit draagt bij aan een positieve klantbeleving.
 • Efficiënter beheer van openstaande posten: Het helpt bij het schoon en overzichtelijk houden van je lijst met openstaande posten, omdat geannuleerde boekingen die niet meer betaald hoeven te worden, niet langer als openstaand worden weergegeven.

Deze update biedt je de mogelijkheid om op een flexibele manier om te gaan met de financiële aspecten van annuleringen, waardoor je administratieproces gestroomlijnd wordt en je klantvriendelijker kunt opereren. Het zorgt voor een win-win situatie waarin zowel de administratieve lasten worden verlicht als de klanttevredenheid wordt verhoogd.

Improvement
Update

Melding voor teveel betaalde bedragen

Martijn avatar
Shared by Martijn • April 04, 2024

Inzicht in overbetalingen per klant

Om je te helpen beter zicht te houden op de financiën, tonen we nu een specifieke melding of label op de klantenpagina onder het tabblad 'Facturen'. Deze melding geeft aan als een klant te veel heeft betaald op een factuur, met de exacte hoeveelheid die te veel betaald is, bijvoorbeeld "klant heeft € xx,-- te veel betaald". Dit maakt het eenvoudiger om te zien wanneer er een negatief saldo is en welke actie je hierop kunt ondernemen.

Hoe dit jou helpt

 • Direct overzicht: Je ziet in één oogopslag of en hoeveel een klant te veel heeft betaald. Dit maakt het makkelijker om je administratie bij te houden en te zorgen dat alles klopt.
 • Snelle actie: Met deze informatie kun je snel actie ondernemen, bijvoorbeeld door het te veel betaalde bedrag terug te storten aan de klant of het te verrekenen met toekomstige facturen.
 • Klanttevredenheid: Door proactief te handelen bij overbetalingen verbeter je de tevredenheid en het vertrouwen van je klanten in jouw bedrijf.

Deze update is ontworpen om het financiële beheer binnen jouw organisatie te vereenvoudigen en transparanter te maken, zowel voor jou als voor je klanten. Het zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de financiële stand van zaken en helpt je om snel en adequaat te reageren op eventuele onregelmatigheden.

Improvement
Update

Overzicht van geannuleerde boekingen bij verlopen facturen

Martijn avatar
Shared by Martijn • April 04, 2024

Verbeterd inzicht in geannuleerde boekingen

Vanaf nu worden geannuleerde boekingen ook weergegeven bij het overzicht van verlopen facturen. Dit betekent dat je een completer beeld krijgt van boekingen waarvoor mogelijk nog een betalingsverplichting geldt, maar waarvoor nog geen factuur is aangemaakt. Dit is vooral relevant voor boekingen die zijn geannuleerd nadat de annuleringsperiode is verstreken en waarvoor kosten in rekening gebracht moeten worden.

Hoe werkt het?

 • In het overzicht van verlopen facturen, dat boekingen toont waarvan de periode is verlopen zonder dat er een factuur van is gemaakt, worden nu ook geannuleerde boekingen getoond.
 • Dit zorgt ervoor dat je niet vergeet om een factuur aan te maken voor geannuleerde boekingen die nog onder een betalingsverplichting vallen.

Waarom is dit belangrijk?

 • Compleet overzicht: Je krijgt nu een vollediger overzicht van alle boekingen, inclusief de geannuleerde, zodat je beter kunt beheren welke facturen nog aangemaakt moeten worden.
 • Voorkomen van inkomstenverlies: Door ook geannuleerde boekingen in dit overzicht op te nemen, verklein je de kans op misgelopen inkomsten door onbetaalde diensten.
 • Nauwkeurig beheer: Dit helpt bij het nauwkeuriger beheren van je administratie en zorgt ervoor dat alle verschuldigde betalingen correct worden gefactureerd.

Deze update zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van alle boekingen die aandacht vereisen, inclusief de geannuleerde, en helpt je jouw financiële administratie nauwkeuriger te beheren.

Overnachting en dagopvang
New feature

Instellen van minimale verblijfsduur per periode

Martijn avatar
Shared by Martijn • April 04, 2024

Regel de minimale verblijfsduur voor overnachtingen

Om je te helpen de bezetting van je dierenverblijf optimaal te beheren, kun je nu een minimale verblijfsduur instellen voor dieren die overnachten. Dit is vooral handig in drukke periodes, zoals het hoogseizoen, waar je wilt voorkomen dat korte verblijven je capaciteit beperken. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat dieren in het hoogseizoen minimaal vier dagen moeten blijven.

Hoe stel je dit in?

 • Ga naar 'Instellingen' in het systeem.
 • Kies voor 'Overnachtingen en dagopvang' en vervolgens 'Boekingen'.
 • Bij 'Minimaal aantal dagen', vind je de optie 'Minimaal aantal dagen per periode'.
 • Hier kun je een nieuwe periode toevoegen door op 'periode toevoegen' te klikken.
 • Vul de benodigde gegevens in, zoals de specifieke periode en het minimale aantal dagen dat een dier moet verblijven, en sla de wijzigingen op.

Voordelen van minimale verblijfsduur

 • Optimaliseer bezetting: Door een minimale verblijfsduur in te stellen, zorg je voor een efficiëntere bezetting tijdens drukke periodes.
 • Voorkom gaten in planning: Het helpt gaten in de planning te voorkomen die kunnen ontstaan door korte verblijven.
 • Meer voorspelbaarheid: Met een duidelijk beleid voor de minimale verblijfsduur, kun je de beschikbaarheid beter plannen en managen.

Deze functionaliteit biedt je de flexibiliteit om je bedrijfsvoering aan te passen aan verschillende seizoenen en vraag, zodat je steeds een optimale bezetting en service kunt bieden.

Improvement

Meerdere vaccinaties tegelijk toevoegen

Martijn avatar
Shared by Martijn • April 04, 2024

Vereenvoudigd vaccinatiebeheer

Het toevoegen van vaccinaties aan het dossier van een dier is nu een stuk eenvoudiger geworden. Op de dierpagina, onder het tabblad "Vaccinaties", heb je nu de mogelijkheid om meerdere vaccinaties tegelijkertijd toe te voegen. Dit is een significante verbetering ten opzichte van de eerdere methode, waarbij je elke vaccinatie één voor één moest invoeren.

Hoe je meerdere vaccinaties toevoegt

 • Navigeer naar het tabblad 'Vaccinaties' op de pagina van het dier waar je vaccinaties wilt toevoegen.
 • Klik op de knop "+ vaccinatie toevoegen".
 • In het veld "Vaccinatie" kun je nu meerdere vaccinaties tegelijk selecteren uit de lijst of door de namen van de vaccinaties in te typen.

Voordelen van deze update

 • Tijdbesparing: Door meerdere vaccinaties in één keer te kunnen toevoegen, bespaar je aanzienlijk veel tijd, vooral bij nieuwe dieren of jaarlijkse vaccinatie-updates.
 • Efficiëntie: Het maakt het proces van het up-to-date houden van vaccinatiedossiers efficiënter, wat bijdraagt aan betere gezondheidszorg en preventie binnen jouw praktijk of opvang.
 • Overzichtelijkheid: Deze functie helpt om het vaccinatiebeheer overzichtelijker en gestroomlijnder te maken, waardoor je minder kans hebt op fouten of het over het hoofd zien van essentiële vaccinaties.

Met deze verbetering zetten we een stap vooruit in het gebruiksgemak van het systeem, met als doel jouw werkzaamheden rondom de zorg voor dieren zo soepel en effectief mogelijk te maken.